Vijesti

Uspješno završen projekt uspostave bežičnog Interneta na mjestima javnog okupljanja

Dragi građani i gosti Općine Klinča Sela,

obavještavamo Vas da je naša jedinica lokalne samouprave uspješno završila projekt uspostave bežičnog Interneta na mjestima javnog okupljanja u općini.

Bežičnim Internetom su pokrivena područja objekata i vanjski prostor na mjestima javnog okupljanja Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Kupinec, Društveni Dom Kupinec, Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Gornja Zdenčina, Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Beter, te stara škola u Zdenčini.

Na navedenim lokacijama, postavljeno je deset pristupnih stanica visoke kvalitete koje će osigurati velike kapacitete širokopojasnog Interneta za sve Vaše poslovne, privatne i društvene potrebe korištenja Interneta uz minimalnu brzini od 60/10 Mbps.

Općina je također u suradnji sa Zagrebačkom tvrtkom Callidus Grupa d.o.o. u sklopu inicijative Europske Unije pod nazivom WIFI4EU osigurala 15 000 Eura bespovratnih sredstava za postavljanje dodatnih dvanaest pristupnih stanica na unutarnjim i vanjskim mjestima javnog okupljanja. Iz ove hvalevrijedne inicijative, pokrivene su površine kod zgrade Općine, Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Donja Zdenčina, Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Goli Vrh, Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Klinča Sela, te Nogometnog Kluba Zdenčina.

Kroz ova dva projekta Općina je omogućila građanima i gostima ukupno 22 pristupne stanice za širokopojasni Internet. Besplatni bežični Internet u gradovima i općinama, temelj je digitalnog razvoja društva. Infrastruktura bežičnog interneta omogućava Općini da u daljnjim inicijativama osigura sredstva za instalaciju i nadogradnju video nadzora javne sigurnosti, nadzor komunalne i javne infrastrukture, te nadzor potrošnje energenata. Projektom besplatnog bežičnog Interneta za građane i goste, u konačnici se povećava kvaliteta života građana i podiže turistička vrijednost Općine.

Pozivamo Vas da isprobate i slobodno koristite novopostavljenu infrastrukturu besplatnog bežičnog Internet na način da u svojim mobilnim uređajima, tabletima, prijenosnim računalima i drugim pametnim uređajima prilikom odabira dostupnih WIFI mreža, odaberete WiFi4SGR, zatim potvrdite slaganje s uvjetima klikom u kvadratić „Slažem se sa uvjetima “, te klikom na Login uživate u besplatnom Internetu prilikom posjeta navedenim lokacijama u Općini Klinča Sela.

Općina Klinča Sela