Vijesti

U tijeku su radovi na vodospremi Tržić na području općine Klinča Sela

Riječ je o gradnji najveće vodospreme u vodoopskrbnom sustavu Klinča Sela u vrijednosti od 2 780 000 kuna. Investicija se u sto postotnom iznosu financira sredstvima EU fondova, a završetak radova očekuje se za godinu dana – na ljeto 2019. godine.

-Trenutno su izvedeni zemljani radovi na iskopu građevinske jame i drenažni sustav. U tijeku je izvođenje armirano betonskih radova, odnosno izrađena je temeljna ploča, izvode se tesarski i armirano-betonski radovi zidova vodnih komora-rekao nam je direktor Vodovoda Klinča Sela, Marko Bilobrk.

Direktor objašnjava kako će upravo ovaj važan projekt donijeti stabilnost u vodoopskrbi, te osigurati propisnu protupožarnu zaštitu na području općine.

-Vodosprema Tržić s 800 kubika bit će najveća vodosprema u sustavu opremljena sa suvremenim hidromehaničkom opremom za mjerenje protoka i telemetrijskog nadzora, tj. nadzorno-upravljačkim sustavom s daljinskim prijenosom podataka-kaže nam direktor i dodaje:

-Projekt će doprinijeti poboljšanju vodoopskrbe na području naselja Klinča Sela, Donja Zdenčina, Gornja Zdenčina i Kupinec. U znatnoj mjeri će se poboljšati protupožarna zaštita tj. zadovoljit će se Pravilnik o tehničkim normativima za hidrantsku mreža za gašenje požara-kazao je Bilobrk.

Općina Klinča Sela na ovaj je način još jednom pokazala kako je uspjela iskoristiti sredstva Europske unije koja su stavljena na raspolaganje zemljama članicama, a što će se uvelike odraziti na kvalitetu života njenih stanovnika.