Vijesti

Svečano obilježen Dan Općine Klinča Sela 

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća svim poginulima za Domovinu pod križem na groblju u Klinča Selu, u utorak 08. 9. 2015. godine počelo je obilježavanje Dana Općine Klinča Sela i blagdana Male gospe.
Prigodom Dana Općine Klinča Sela u Društvenom domu Klinča Sela svečano je otvoren Klub za zapošljavanje.

Klub je otvoren u sklopu projekta EDUKA kojemu je cilj razvitak i napredak lokalne zajednice s naglaskom prvenstveno na povećanje zapošljivosti stanovnika s područja Općine Klinča Sela i Pisarovina. Općina Pisarovina jedan je od partnera u projektu. Vrpcu su simbolično prerezali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i načelnik Općine Klinča Sela Miljenko Vučković. Zadovoljan ovakvim inicijativama malih općina s područja Zagrebačke županije župan je naglasio kako je svaki projekt koji za svrhu ima povećanje broja zaposlenih dobrodošao.

Koordinatorica Kluba Sandra Turkanović pozvala je sve zainteresirane da se jave radnim danom od 7,30 do 15,30 sati u prostorije Kluba u Društvenom domu Klinča Sela ili u istom terminu, od utorka do četvrtka u prostorije Stare škole u Pisarovini. Sve informacije o Klubu za zapošljavanje kao i kontakt podatke možete pronaći i na internetskoj stranici projekta EDUKA – www.eduka.hr.

Svečanom obilježavanju Dana Općine Klinča Sela nazočili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković koji je ujedno bio i izaslanik Tomislava Karamarka, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina te ostali brojni gosti.

U svom pozdravnom govoru načelnik Miljenko Vučković između ostalog je rekao da Općina još uvijek nema financijskih problema te da se za financiranje razvojnih projekata okrenula europskim fondovima. Jedan od njih je projekt  Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje Općine Klinča Sela za koji se trenutno radi Studija izvodljivosti te idejni i glavni projekt sustava javne odvodnje. Projektom se planira izgraditi oko 38 km kanalizacijske mreže i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda a ukupna investicija iznosila bi 38 milijuna kuna.

Načelnik je govorio i o dugo pripremanoj investiciji u Gospodarskoj zoni Kupinec tzv. Zeleni grad Kupinec. Trenutno se do ove zone projektira pristupna cesta, zajedno s pripadajućom infrastrukturom. Građevinska dozvola trebala bi biti ishođena do kraja ove godine. Vlasnici zemljišta, tvrtka EELD International Croatia u Zeleni grad planira investirati 1,2 milijarde eura.

Na svečanoj sjednici su uručena i javna priznanja koja su primili tvrtka „Sinusmatik“ d.o.o. iz Golog Vrha, Automehaničarska radiona „Saki“ iz Klinča Sela, Autoelektričarski obrt „Vidalin“ iz Gornje Zdenčine, Josip Peršin iz Betra, Halinčić Vedrana iz Klinča Sela te Domagoj Uremović iz Gornje Zdenčine.