Vijesti

Prodaja zemljišta u gospodarskim zonama u Općini Klinča Sela

Nova kreditna banka Maribor (NKBM) prodaje svoj problematični nekretninski posao u Hrvatskoj, u kojem su i gospodarske zone u Zdenčini. Nakon brojnih istraga tijekom deset godina protiv čelnih ljudi banke pokrenutih zbog pronevjera konačno su pokrenute aktivnosti u vezi s prodajom zemljišta. Banka se prodajom želi riješiti tereta koji ju je stajao ugleda, mnogo novca i policijske istrage koja se protegla od Slovenije do Hrvatske.

Atraktivno zemljište neposredno uz izlaz s autoceste i čvor u Donjoj Zdenčini na samo 14 kilometara od Zagreba konačno ima šansu biti prodano. Unatoč naporima Općine Klinča Sela da se potencijalne investitore usmjeri na NKBM kao vlasnika zemljišta, svih ovih godina ipak nije došlo do prodaje. Visoke cijene zemljišta, koje su u početku iznosile i 50 EUR-a po četvornome metru, pale su na 20-ak EUR-a što bi trebalo omogućiti lakšu prodaju. Osim posljedica na gospodarski razvoj Općine Klinča Sela, „tapkanje u mjestu“ u vezi s prodajom zemljišta vrlo se često koristilo u dnevno-političke svrhe u kontekstu loše općinske politike iako je poznato da zemljište nije u vlasništvu Općine nego banke.

Nadamo se kupcu i brzoj prodaji zemljišta što bi Općini donijelo nova radna mjesta i dodatne prihode. Pritom je Općina spremna potencijalnim investitorima ponuditi i dodatne pogodnosti poput smanjenja komunalnog doprinosa.