Vijesti

POTPISANI UGOVORI IZMEĐU ZET-a I GRADOVA VELIKE GORICE I ZAPREŠIĆA TE OPĆINA BISTRE, KLINČA SELA, LUKE I STUPNIKA O UVOĐENJU 2. TARIFNE ZONE

opcina klinca sela logo

U zagrebačkoj Gradskoj upravi jučer (27. 02. 2017. godine) su potpisani ugovori između ZET-a i gradonačelnika i načelnika, odnosno, predstavnika gradova i općina: Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika o uvođenju 2. tarifne zone, s čime se ukidaju 3. i 4. zona, te o uvođenju, od 01. ožujka karte od 4 (četiri) kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz.

Što se tiče tarifnih zona za liniju 165 (Klinča Sela – Zagreb) I. tarifna zona sada će završavati na autobusnom stajalištu Palčići dok je za linije 162 i 169 koje prometuju kroz Kupinečki Kraljevec do Kupinca I. tarifna zona ostala ista odnosno završava na autobusnom stajalištu Gajani.

ZET također od 01. ožujka 2017. godine na području Općine Klinča Sela uvodi novu vrstu voznih karata i to:

Vrijednosne karte za neograničeni broj putovanja, neovisno o smjeru putovanja, u dnevnom prometu, u trajanju od 30 minuta, po cijeni od 4,00 kune. Nova vrijednosna karta vrijediti će za putovanje unutar II. tarifne zone, neovisno o smjeru putovanja, u trajanju od 30 minuta, od trenutka registracije karte.

Pojedinačne karte za jedno putovanje, u jednom smjeru, u dnevnom prometu u trajanju od 30 minuta, po cijeni od 4,00 kune. Nova pojedinačna karta vrijediti će za putovanje unutar II. tarifne zone, u jednom smjeru, u trajanju od 30 minuta, od trenutka poništenja karte.

Nadamo se da će ova informacija obradovati korisnike javnog prijevoza ZET-a, a  isto tako i obećanje načelnika da će nastojati povećati broj polazaka autobusa ZET-a.