Vijesti

ODRŽAN JOŠ JEDAN CIKLUS RADIONICA ZA NEZAPOSLENE UDRUGE EDUKA

Nakon dva ciklusa edukacija za nezaposlene osobe udruge Eduka održanih za učenike Srednje škole Jastrebarsko u listopadu i studenom 2016. godine, ovaj tjedan završen je i treći ciklus održan u Klinča Selu.

Polaznici su sudjelovali na dvije radionice na teme “Kako kvalitetno napisati životopis i zamolbu” te “Priprema za razgovor s poslodavcem”. Radionice su zamišljene kao spoj teorije i praktičnog rada polaznika, uz pomoć voditelja. Svrha im je olakšati polaznicima snalaženje na tržištu rada.

Tako su polaznici najprije dobili upute kako napisati kvalitetan životopis i zamolbu, odnosno kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem, a zatim je svaki od njih napisao svoj životopis, zamolbu na zadani natječaj za posao te, kroz simulaciju razgovora s poslodavcem, naučio kako na najbolji način prezentirati svoja znanja, vještine i kompetencije.

Polaznici smatraju obje radionice korisnima za daljnje traženje posla te su istaknuli da su vrlo zadovoljni i sa sadržajem radionica i sa zanimljivim načinom na koji su one prezentirane.

Zahvaljujemo se na suradnji Srednjoj školi Jastrebarsko, posebno Ines Grubić, te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, ispostava Jastrebarsko. I hvala svim našim polaznicima što su prepoznali mogućnost besplatne edukacije. Želimo im puno uspjeha u javljanju na poslove kao i da se što prije zaposle.