Vijesti

OBILJEŽEN DAN OPĆINE KLINČA SELA

Ove godine Dane Općine Klinča Sela obilježen je 03. i 04. rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana te 05. rujana svečanim otvorenjem novosagrađene osmogodišnje škole u Klinča Selima.

U subotu, 03. rujna održana je smotra mažoret plesa te u večernjim satima nastup tamburaških sastava „Cure iz Centra“ i „Begini“.

Tijekom nedjelje 04. rujna, održana je atletska utrka, smotra vatrogasnih vozila i opreme te vatrogasne vježbe. Nastupile su i sve kulturno-umjetničke udruge sa područja Općine,  a u večernjim sati nastupila je grupa „Mystic“.

Prvi dan škole, 05. rujna otvorena je novosagrađena osmogodišnja škola u Klinča Selima. Zajedno s opremom investicija je vrijedna 25.600.000,00 kuna, a zajednički su je financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije, Zagrebačka županija te Općina Klinča Sela.

Nakon niza problema oko izgradnje, klinčaselske školarce dočekali su mirišljavi školski hodnici, nove učionice, ploče i klupe, a po mnogima jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj.

Uz brojne uzvanike otvaranju škole prisustvovala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.  Dobrodošlicu predsjednici poželio je ravnatelj Škole Ivo Karača te načelnik Općine Miljenko Vučković.

U svom obraćanju, Predsjednica je istaknula važnost dobrog obrazovanja i dobrog odgoja, te kako uz roditelje i obitelji, učitelji i nastavnici najviše učenicima pomažu da imaju sretno djetinstvo te da se razvijaju u dobre i plemenite ljude.

Na kraju svog obraćanja predsjednica je svima poželjela sretnu i uspješnu novu školsku 2016./2017. godinu i radosne škole dane svima, a posebno prvašima.

Prisutnima se i preko video veze, uživo s otoka Iža, obratio i ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šuster te poželio svima sretnu novu školsku godinu.

Prisutnima se obratio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Nakon pozdravnih govora predsjednica Grabar Kitarović, načelnik Vučković i ravnatelj Karača zajedno su prerezali vrpcu te krenuli u obilazak novootvorene škole.

Školaci su na hodnicima radosno dočekali predsjednicu, fotografirali se s njome te joj podijelili prigodne poklone.

Na poslijetku je predsjednica svoje dojmove upisala u knjigu utisaka.

Odmah slijedećeg dana od strane Općine upućen je zahtjev Zagrebačkoj županiji vezano za pokretanje aktivnosti za izgradnju sportske dvorane.