Vijesti

OBAVIJEST – AMBROZIJA

Štovani mještani općine Klinča Sela

Obavještavamo Vas da se korov ambrozije upravo nalazi  neposredno pred fazom cvatnje, kad se pelud ambrozije, koji je izuzetno alergogen i koji izaziva alergijske reakcije kod osoba osjetljivih na pelud tog korova, nošen vjetrom širi po području naše općine.

Zbog spriječavanja daljnjeg širenja korova ambrozije kao i smanjenja negativnog utjecaja peluda ambrozije na stanovništvo, apeliramo na Vas da se ukljućite u akciju uništavanja tog korova sa svojih poljoprivrednih parcela i da postanete za primjer drugim stanovnicima.

Podsječamo Vas da je to vaša moralna i zakonska obveza.

Vlasnici, posjednici, odnosno korisnici dvorišta, vrtova, neizgrađenog građevnog zemljišta, dužni su sa svojih površina redovito uklanjati i uništavati ambroziju i ostali višegodišnji korov.

Ujedno Vas molimo da obratite više pozornosti i angažmana na uređenju naselja i održavanju čistoće u svom mjestu, na način da redovito održavate svoje živice i košnjom  površina uz javno prometne površine, kao i na uređenju svojih poljoprivrednih i građevinskih dobara u naseljenim mjestima.

Buđenjem Vaše svijesti i morala izbjegavate, a na obostrano zadovoljstvo prekršajne i kaznene odredbe, a vjerujte da to nije u našem interesu.

Molimo Vas da  po potrebi izvršite svoju prijavu u općinu Klinča Sela radi podizanja daljnih prekršajnih i kaznenih mjera protiv svih onih koji se ne pridržavaju svojih navedenih obaveza.

S poštovanjem,

 

KOMUNALNI REDAR