Vijesti

Lovačko društvo iz Okića na skupštini vratilo stari naziv društva

Uz podnošenja izvješća, diskusije o njima, njihovog usvajanja ili određivanja iznosa članarine,  lovačku skupštinu je  obilježilo i prilagođavanje rada Društva novom Zakonu o udrugama (NN 74/14) kao i Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (NN 121/14). Jednoglasnom odukom nazočnih skupštinara donesen je novi Statut Društva kao i interni normativni akti Društva, a koji iz tog Statuta proizlaze.

Najveću pozornost nazočnih ipak je pobudilo donošenje odluke o novom/starom nazivu Društva. Na prijedlog predsjednika – g. Antuna Domovića, jednoglasnom odlukom Skupštine vraćeno je staro ime društvu – Lovačko društvo „Fazan“ Okić, a donošenje takve odluke popraćeno je aklamativnim pljeskom kako samih lovaca tako i njihovih gostiju. Koliko je ta odluka bila važna pokazuju i dobro prikrivene suze radosnice u očima nekih članova s dugogodišnjim stažem u Društvu.

Tajnik Društva, Vjeran Stilinović, prof. predao je predsjedniku Društvu svoju donaciju u vidu uvezenih i katalogiziranih godišta lovačkih časopisa „Lovački vjesnik“, „Dobra kob“ i „Lovočuvar“, a knjižnicu Društva obogatio je i s još dva lovačka naslova.

Brojni gosti, među kojima ističemo načelnika općine Klinča Sela, g. Miljenka Vučkovića, biranim su se riječima obratili okićkim lovcima. Predstavnici brojnih udruga iz ovog našeg lijepog kraja isticali su slogu okićkih lovaca ali i njihovu važnost za očuvanje prirode u kojoj tako volimo uživati. Istovremeno su zahvalili na podršci koju su dobivali kad god su to zatražili posebno ističući kvalitetu lovačkih delicija kojima su bili počašćeni.

Da sve ne ostane samo na lijepim riječima, po završetku Skupštine pobrinuli su se sami lovci koji su za sve nazočne priredili i prigodni domjenak. Uz lovačke i nelovačke delicije te živu glazbu, zabava je trajala do izlaska sunca.

I na samom kraju moramo napomenuti još nešto. Za vrijeme same Skupštine, a potom i tijekom domjenka i zabave uporno se, poput crvene niti, među sugovornicima provlačila misao o tome kako lovci i lovstvo nemaju društveni ugled kakav zaslužuju. Slažemo se s tom konstatacijom. Ostaje nam samo da svojim nastojanjima i svojim rezultatima pokazujemo i dokazujemo da nismo samo oni koji nesmiljeno povlače obarače, već da prirodi s kojom živimo dajemo znatno više nego što od nje uzimamo.