Vijesti

KLINČIJADA 2016. – DJECA I RODITELJI NA PLEŠIVICI I OKIĆU

U subotu 9. srpnja 2016. Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko u suradnji sa udrugom Eduka iz Klinča Sela uspješno je organiziralo vrlo dobro posjećen izlet djece i roditelja na obronke Plešivice i gradinu Okića. Na izletu je sudjelovalo tridesetak roditelja i djece. Grupa je podijeljena na dvije skupine koje su zajedno ispenjale Popovdolsku pećinu i vidikovac Zub, odakle je dio izletnika krenuo na vrh Plešivice, dok je druga skupina krenula preko Poljanica Okićkih do planinarskog doma Dr. Maks Plotnikov pod Okićem.

Posebno veseli činjenica da je većina djece izrazila želju za obilaskom duže trase Novo Selo Okićko – Plešivica vrh – Okić grad – Novo Selo Okićko u ukupnoj dužini od preko 10 kilometara. Unatoč tome što je u grupi bilo mališana od 5 godina, njihova je želja da obiđu vrh Plešivice bila neopisiva.
Putem su djeca upoznala osnove orijentacije i kretanja označenim planinarskim putevima, kao i kretanjem u planinarskoj grupi. Isto tako saznali su čemu služe žigovi na planinskim vrhovima koje su za uspomenu utisnuli na društvene razglednice. Skupina koja je ranije krenula prema Okić gradu višak vremena iskoristila je za igre na otvorenom.

Po obilasku Plešivice obje su se grupe sastale pred domom pod Okićem i zajedno krenule na gradinu Okića gdje su uz prigodno zajedničko fotografiranje razmijenile utiske. Po silasku sa Okić grada našim malim planinarima uručene su prigodne diplome kojima smo nagradili sav njihov trud i uspješan obilazak ove planinarske ture.

Zahvaljujemo još jednom Udruzi Eduka na inicijativi, svim roditeljima na odazivu, a ponajviše malim planinarima koje rado očekujemo i na sljedećim akcijama sličnog karaktera.

Klinčijada 2016 – izlet na Okić i Plešivicu za roditelje i djecu (09.07.2016.)