Vijesti

Klinčaselski školarci uspješni na brojnim natjecanjima

Učenici Osnovne škole Klinča Sela ostvarili su zapažene rezultate na ovogodišnjim natjecanjima iz znanja i sporta na školskoj, međuopćinskoj, županijskoj i državnoj razini. Njihovi uspjesi su i nagrađeni, a sredstva od ukupno 10 300 kuna za nagrade, kao i za troškove održavanja natjecanja i dnevnice učiteljima izdvojit će Općina Klinča Sela.
Klinčaselski školarci ove su godine svoju općinu učinili ponosnom ostvarivši iznimne rezultate na brojnim natjecanjima. Posebno se ističe 1. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije koje je osvojio učenik Marko Fabijanić pod mentorstvom prof. Milke Major. Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika učenica OŠ Klinča Sela, Mia Tomić osvojila je drugo mjesto, a njena ponosna mentorica je prof. Sonja Gjuraš Jovanović.
Učenici su bili vrlo uspješni i na natjecanju “Sigurno u prometu” gdje su ne županijskoj razini ekipno osvojili treće mjesto. To su učenici Nikolina Komarec, Leona Stunja, Ian Budimir i Mio Barač, dok se učenica Nikolina Komarec osvojivši pojedinačno 1. mjesto uspjela plasirati na državnu razinu natjecanja gdje je bila 14. Mentorica učenika je prof. Marijana Dugač Sekelj.
Prema pravilniku o nagrađivanju učenika i učitelja na kraju nastavne godine za postignute rezultate na natjecanjima i smotrama, učenici su nagrađeni knjigama, a mentorima nagradama za koje je sredstva osigurala Općina.
Budući da su učenici Osnovne škole Klinča Sela sudjelovali i na drugim natjecanjima kao što je međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez gradnica”, “Novigradsko proljeće”, ali i ostvarili posebne rezultate u raznim aktivnostima predstavivši svoju školu na natjecanjima koja nisu uvrštena u Katalog natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje, Škola je predložila da se posebno nagrade i ti učenici za što će Općina izdvojiti dodatnih 1 400 kuna.
Učenici OŠ Klinča Sela sudjelovali su na školskim natjecanjima iz hrvatskog jezika, geografije, matematike, biologije i engleskog jezika. Međuopćinsko natjecanje iz futsala održano je u OŠ Pisarovina, iz šaha u OŠ Klinča Sela, Lidrano u OŠ Krašić, Sigurno u prometu u OŠ Klinča Sela. Dalje su se plasirali na županijska natjecanja iz geografije, matematike, biologije, engleskog jezika i futsala, a OŠ Klinča Sela bila je domaćin međuopćinskog natjecanja iz šaha i županijskog natjecanja iz kemije.

Ukupnim iznosom od 3 237 kuna Općina Klinča Sela financirat će troškove prijevoza održanih natjecanja na kojima su sudjelovali učenici OŠ Klinča Sela te dnevnice za učitelje.