Istaknuto, Vijesti

Kazalište Škrabe u Klinči

Kazalište Škrabe kreće s podružnicom u Klinči!

Imamo odličnu vijest za sve osnovnoškolce ljubitelje kazališta u Klinča Selima i okolici – Kazalište Škrabe u Klinči pokreće svoju podružnicu!

Nino Škrabe, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe, već 55 godina kroz rad u svom rodnom gradu Jastrebarskom promiče kulturu i kazališnu umjetnost jaskanskim krajem, županijom, državom, ali i u inozemstvu. Kroz njegovo Kazalište do sada je prošlo više od tri tisuće članova! Njegove predstave s velikim su uspjehom igrane u Jastrebarskom, na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu.

Ako želite glumiti, pjevati, plesati i upoznati kazališni svijet i s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i pobijediti strah od javnih nastupa, ako želite naučiti kako nastaje kazališna predstava (sve o glumi, scenografiji, kostimografiji, šminki, režiji, koreografiji bitaka i plesova, rasvjeti i tonu), ako se želite dobro zabaviti i steći nove prijatelje – dođite i pridružite nam se!

Nakon što je u proteklih 11 godina pripremila 11 hit-predstava te održala šest godina zaredom uspješni Ljetni kazališni kamp Hawk City, uigrana ekipa Kazališta Škrabe sa satovima glume i probama za klinčaselske osnovnoškolce krenut će u siječnju 2023, nakon zimskih praznika. Do kraja kazališne sezone 2022/2023. u planu su brojni projekti i nastupi, novi programi, sudjelovanje na kulturnim i sportskim događanjima, snimanje online nastupa te pripreme novih predstava i igrokaza.

Posljednju hit-predstavu Kazališta Škrabe “101 dalmatiner” pogledalo je do sada više od 3000 ljudi, a organizirano su je u Jastrebarskom 17. studenog 2022. vidjeli i učenici nižih razreda Osnovne škole Klinča Sela iz Klinče, Kupinca i Repišća predvođeni svojim učiteljicama. Predstava im se toliko svidjela da su se kasnije s oduševljenjem na pozornici fotkali s glumcima (među njima su i njihovi školski kolege!), a kasnije je u školskoj knjižnici “101 dalmatiner” bila uvjerljivo najtraženija slikovnica.

Predstavu će u petak, 16. prosinca 2022. pogledati i učenici viših razreda klinčaselske osnovne škole, a svima njima ulaznice za predstavu poklonila je Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Klinča Sela i Općina Klinča Sela, koji će sufinancirati i djelovanje Kazališta Škrabe u Klinči.

UPISI I AUDICIJA za glumice i glumce u Kazalištu Škrabe Klinča Sela bit će u Društvenom domu Klinča Sela u ponedjeljak, 19. prosinca  2022. u 18 sati. Broj djece koja će moći sudjelovati u radu Kazališta Škrabe u Klinča Selima bit će ograničen pa se prijaviti možete već sada na kazaliste.skrabe@gmail.com ili preko službenih profila Kazališta Škrabe na Instagramu i Facebooku te tako na vrijeme osigurati svoje mjesto u našoj novoj podružnici!

Veselimo se našem zajedničkom kazališnom druženju u Klinči – vidimo se u ponedjeljak u Društvenom domu Klinča Sela!

A i prije toga – našu predstavu “101 dalmatiner – božićni specijal” možete pogledati u subotu 17. i nedjelju 18. prosinca 2022. u Domu kulture Jastrebarsko u 19:30 sati. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se nabaviti u Trgovini “Fifa” ili na ulazu u kazališnu dvoranu sat vremena prije predstave.

https://www.facebook.com/kazaliste.skrabe

https://www.instagram.com/kazalisteskrabe/