Vijesti

IZGRADNJA SPORTSKE DVORANE U KLINČA SELIMA UVRŠTENA U PRORAČUN ŽUPANIJE ZA 2017. GODINU

Na sjednici Skupštine Zagrebačke županije koja je održana u četvrtak, 01. 12. 2016. godine izglasan je proračun Županije za 2017. godinu koji iznosi 603.027.278,00 kuna i veći je u odnosu na ovu godinu za 6,76 posto. Najveću stavku proračuna, kao i prethodnih godina, čini školstvo, i to ovoga puta u najvećoj mjeri kapitala izgradnja na području Županije kojom je obuhvaćen i plan izgradnje nove sportske dvorane u Klinča Selima.

Nova škola u Klinča Selima koja je otvorena početkom ove školske godine razveselila je učenike, njihove roditelje i naravno nastavnike. No na žalost, škola je izgrađena bez sportske dvorane tako da više od 400 djece, koliko ih polazi matičnu školu, satove tjelesne i zdravstvene kulture odrađuje u prenamjenjenim školskim učionicama te prostoriji za produženi boravak.

Na tematskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Klinča Sela održanoj 5. listopada 2016. godine dogovoreno je da se radi dvodijelna dvorana veličine oko 1500 metara kvadratnih te da objekt bude niskoenergetski. Procijenjena vrijednost dvorane iznosi 20 milijuna kuna što bi prema dogovoru trebale financirati Zagrebačka županija i Općina Klinča Sela. Očekujemo da bi projektna dokumentacija za ishođenje dozvola za građenje trebala biti gotova početkom iduće godine.