Vijesti

DODIJELJENA NEPOVRATNA SREDSTVA PODUZETNICIMA S PODRUČJA OPĆINE KLINČA SELA ZA 2017. GODINU

Načelnik Općine Klinča Sela Miljenko Vučković 23. veljače potpisao je ugovore s korisnicima Programa potpore gospodarstvu, obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu s područja Općine Klinča Sela za 2017. godinu. Navedenim Programom subvencije mogu ostvariti poduzetnici koji tek počinju poslovati, žene poduzetnice te poduzetnici kojima je potrebna kapitalna pomoć za povećanje konkurentnosti za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

Ovo je druga godina za redom da se dodjeljuju nepovratna sredstva poduzetnicima. U 2017. godini zaprimljeno je više zahtjeva nego u 2016. godini te je ukupno dodijeljeno 140.000,00 kuna.

Obraćajući se prisutnim poduzetnicima, načelnik je rekao kako će sigurno biti nezadovoljnih jer oni s više zaposlenih smatraju da bi trebali dobiti više novca jer više uplaćuju u proračun Općine. No onima s manjim brojem zaposlenih novac je potreban kako bi mogli povećati poslovanje.

Načelnik je pozvao poduzetnike da dostave svoje prijedloge kako bi se izradili što pravedniji kriteriji i kako bi bilo što manje nezadovoljnih. Najavio je novi natječaj za poduzetnike koji će najvjerojatnije biti krajem godine.