Vijesti

ANTONIO KAMENJAŠEVIĆ VICEPRVAK EUROPE ZA SENIORE DO 23 GODINE

Hrvatski reprezentativac Antonio Kamenjašević probio se do finala Europskog prvenstva hrvača do 23 godine grčko-rimskim načinom, u kategoriji do 71 kg u bugarskom gradu Ruse. U finalu je izgubio od Turčina Yunusa Emrea Basara 0-8.

Hrvatski reprezentativac Antonio Kamenjašević probio se do finala Europskog prvenstva hrvača do 23 godine grčko-rimskim načinom, u kategoriji do 71 kg u bugarskom gradu Ruse. U finalu je izgubio od Turčina Yunusa Emrea Basara 0-8.
Sjajan je to rezultat bivšeg svjetskog kadetskog doprvaka kojem je tek 19 godina. Antonio je finale izborio s četiri uvjerljive pobjede u prijepodnevnom dijelu natjecanja. Prvo je tehničkom nadmoći (8-0) svladao Poljaka Tomasza Banczyka, potom je u osmini finala s 9-4 bio bolji od Austrijanca Stefana Steigla.
U četvrtfinalu je svladao Mađara Pala Kriszstiana Kottesa sa 7-4, a u polufinalu je sa 7-5 nadjačao Azerbajdžanca Ruhina Mikakajilova.
No Turčin je u finalu ipak bio prejak. Yunus Emre Basar je dvojicu od trojice svojih protivnika dobio tehničkom nadmoći i suparnicima je do finala dopustio osvajanje svega jednog boda u tri borbe.
Osim Kamenjaševića , na Europskom prvenstvu do 23 godine u Rusama sudjelovala su još dvojica hrvatskih reprezentativaca, ali su obojica poražena u prvom nastupu.
U kategoriji do 59 kg od Tonyja Brale je bolji na bodove (6-1) bio Finac Lauri Johannes Maehoenen, dok je u kategoriji do 80 kg Filipa Šačića tehničkom nadmoći (8-0) svladao Bjelorus Anton Sahno.