Vijesti

30. OBLJETNICA OD POČETKA DOMOVINSKOG RATA I PRVOG POSTOROJAVANJA 61. BOJNE ZNG

30. obljetnicu posvećujemo našim herojima - jaskanskim braniteljima!

U organizaciji Grada Jastrebarskog, u subotu 28. kolovoza 2021., u Jastrebarskom će se  svečano obilježiti 30. obljetnica od prvog postrojavanja 61. samostalne bojne ZNG RH (16. kolovoza 1991. – kamenolom Vranov Dol). Sama manifestacija započet će u jutarnjim satima svetom misom i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja te će se nastaviti organiziranim mimohodom od Strossmayerovog trga do Perivoja dvorca Erdödy gdje će se održati postrojavanje te prigodan program. Manifestaciju je podržao predsjednik RH, Zoran Milanović.

Ovim putem pozivaju se svi hrvatski branitelji, kao i pripadnici civilne i narodne zaštite s područja tadašnje Općine Jastrebarsko da se odazovu proslavi te da 28. kolovoza zajednički obilježimo 30. obljetnicu od početka organizirane obrane jaskanskog kraja. Zbog epidemiološke situacije, molimo sve branitelje i uzvanike da svoj dolazak potvrde na broj telefona 01 6281 110 ili na e-mail info@jastrebarsko.hrnajkasnije do 23. kolovoza 2021.

Događaj se organizira uz poštivanje važećih protuepidemijskih mjera, a za sudjelovanje je potrebno predočiti COVID potvrdu (potvrdu o cijepljenju, preboljenju unutar 6 mjeseci ili negativan test ne stariji od 48 sati).